indygo

Del Pie, Hiszpania

In Projekt gabinetu, Publikacje, Wnętrze gabinetu on 2 grudnia 2015 at 09:18

k1 k2 k3

CLINICA DEL PIE_JS zlokalizowana w centrum hiszpańskiej Walencji to wnętrze zrealizowane w eleganckim i harmonijnym stylu inspirowanym starymi gabinetami lekarskimi, w których materiały odzwierciedlały powagę profesji.

Projektanci z estudi{H}ac zastosowali we wnętrzach kliniki głównie dwa materiały, które budują przekaz projektu. Jednym z nich jest szeroko wykorzystane na podłogach, ladzie recepcji oraz meblach drewno orzechowe. Natomiast drugim jest marmur w rożnych odcieniach.

Kolor czarny jest uzupełnieniem klimatu wnętrza. Pojawia się głównie na oknach oraz krzesłach w pobliżu recepcji. Dodaje elegancji i powagi. Przestrzeń kliniki jest bardzo jasna, jest w niej dużo naturalnego światła.

Grafika przedstawiająca stopy została zaprojektowana specjalnie do tego wnętrza. Przygotowano ją na arkuszach i uczyniono z niej motyw przewodni wnętrza zgodny z profilem działalności kliniki.

Źródło: www.estudihac.com/interior-architecture-detail.php?id=58

  1. Brązy znakomicie ocieplają i urozmaicają białe wnętrze, kontrastując z nim. Abstrakcyjny wzór na ścianie również wypada interesująco. Znakomity wzór do naśladowania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *